Zeughauskeller – Zürih – İsviçre





Yurtdışı kayak tatillerimizin başlangıç noktası genellikle Zürih oluyor. Defalarca geldiğimiz bu şehirde artık uğramadan dönemediğimiz bir Restaurant var; Zeughauskeller.

IMG_4185

İsviçre, daha çokta Alman mutfağı olan bu mekan, otantikliği ve damağımıza uygun lezzetleri ile bizi çekiyor. Turistik mekanlara olan antipatimizden ilk gelişimizde girmekle girmemek arasında kalmıştık. Ama şimdi anlıyoruz ki bu mekan, Büyük Şehirlerin boyalı böcek Turistik mekanlarından değil ve Zürihliler de çok tercih ediyorlar.

8W0C6699

Mekan 1487’den beri hizmet veriyor ve dekorasyonu etkileyici. Ha ne yemek lazım derseniz de hertürlü sosis, et, ciğer, şinitzel ve hepsinin yanında Rösti ve oldukça geniş bir Bira menüsü.

8W0C6294

Son gidişimizde Selda bir soğan çorbası içti ki enfes. Soğan çorbası olurmuymuş demeyin (Ben dedim, pişmanım). Mutlaka deneyin. Gulaş da güzeldi. Sosisleri nefis. Hatta ciğer yahnisi bile.

8W0C6299

IMG_4378

8W0C6300

Bu enfes ekmek somunlarını yazmadan geçemeyeceğim. Dışı neredeyse taş gibi ama lezzet ötesi bir ekmek.

IMG_4371

Tatlı tercihimizi burada kullanmıyoruz. Ailecek macaron hastası olduğumuzdan, kendimizi Sprüngli ye saklıyoruz.

IMG_4341

Çıktıktan sonra ise hemen meydanın karşı köşesinde yer alan Sprüngli Pastanesinin o enfes makoronlarından (onlar ‘Luxemburgerli’ diyorlar) alıp şehir turuna devam ediyoruz.

IMG_4385

Zeughauskeller, Bahnhoff Stasse – Parade Meydanından Waagg St’ye dönen ara sokağın hemen başında. Kime sorsanız gösterir.


yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“Zeughauskeller – Zürih – İsviçre” için bir cevap

  1. […] önceki gidişimizde de soğan çorbası, ciger yahnisi ve sosislerinin tadı damağımızda kalan Zeughauskeller’de öğlen yemeğimizi […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir