Köprübaşı Et Lokantası – Mandıra Kırklareli





2014 yılı başlarında gene bir Dedeağaç dönüşündeyiz. Bu kez Trakya’nın o güzel etlerini yemek planımızda var, o nedenle öğle civarı Dedeağaç’tan Türkiye’ye doğru yola çıkıyoruz. Ve tabii Trakya uzmanımız Selda. Hedefimiz ise Mandıra beldesi. Bu kez İpsala’dan girip, Keşan’dan Havsa yönüne dönüyoruz. Havsa’dan Babaeski ve Alpullu yönünde ilerleyip yolda Büyük Mandıra sapağından giriyoruz. Mandıra, bölgenin gurme noktası gibi. Küçücük beldede yirminin üzerinde restaurant var. Çoğu da et üzerine. Bölgenin hayvanları doğada kekik ve mera otları besleniyor ve doğal olarak da eti çok çok lezzetli.

IMG-20140126-00074

Gideceğimiz yer beldedeki onlarca mekandan biri olan Köprübaşı Et Lokantası. Selda tarafından test edilmiş ve onay almış. Yoldan telefon edip, açık (24 saat açık olabileceği bilgisi geliyor) ve manda yoğurtu olup olmadığını teyit ediyoruz.

Tipik bir Trakya restaurant’ı. Duvarda mutlaka bir önder Atatürk fotoğrafı. Başka bir duvarda bir kaç içki reklamı. Masalarda “Yeni Rakı” peçetelikleri.

Kasap köfte, Pirzola ve külbastı sipariş ediyoruz. Tabii salata ve enfes manda yoğurdu. Manda yoğurdu taş gibi, bıçakla kesip çatalla yiyebilirsiniz. Izgaralardan önce masaya kızartılmış taze ekmek gelince, ilk tabak yoğurt geldiği gibi bitiveriyor. İkinci tabak yoğurt geliyor ve bir çırpıda o da bitiveriyor. Garsonumuz bıyık altından gülerek ‘isterseniz ızgaraları getirmeyeyim’ diyor.. Fakat aldırmadan 3. yoğurdu da istiyoruz.

8W0C9152

Köfte nefis. Kurumamış, içi sulu ve tam pişmiş. Fakat hafif koyun kokusu var.

8W0C9154

Pirzola ise tarifi imkansız bir lezzet patlaması. Kenar yağları çıtır çıtır pişmiş ama etler kesinlikle yanmamış. Epeyce uzunca bir süredir böyle lezzetli bir et yememiştim.

8W0C9156

Bu güzel yemeğin üzerine ise nefis bir manda kaymaklı ayva tatlısı. Hiç bir boyar madde yok. Ayvalar özellikle kabuklu yapılmış ve çok ta güzel ve lezzetli olmuş. Lokum gibi.

Edirne’ye giderken yada bir İpsala dönüşünde mutlak planınıza alın derim. İstanbul’dan yaklaşık 2 saatte ulaşılabilir.

8W0C9159

Gene de gitmeden her ihtimale karşı bir telefon açmanızda fayda olabilir. Barış bey (0 535 8347832)

Tek yazabileceğim olumsuz şey ise yemekten sonra çay olmaması. Pek talep olmuyormuş. Yakınlarda da hiç kahve olmayınca çay çay diye mırıldanarak restaurant’dan ayrıldık.


Daha Büyük Görüntüle


yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“Köprübaşı Et Lokantası – Mandıra Kırklareli” için 2 cevap

  1. Barış Menekşe avatarı
    Barış Menekşe

    Şimdi yenilenen kadrosuyla Kuzu Tandır Çay Kahve ve yakında Balık Çeşitleri ayrıca KUZU ÇEVİRME hizmetinizde olacak.

  2. tolga avatarı
    tolga

    Köfteyi esas şimdi yemelisiniz. Bir kaç ay öncekini beğendiyseniz şimdikine ne dersiniz acaba!?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir