Ventorrillo Murciano – Madrid





İspanya’ya gelipte ‘Paella’* yemeden dönmek neredeyse mümkün değil. Neredeyse tüm restaurantlarda yapılıyor. 2012 Nisanında yapacağımız gezi için yaptığım ön araştırmalar sırasında Madrid’de paella için 4-5 restaurant saptamıştım. Seyahat sırasında neredeyse tamamını hatta fazlasını denedik. Ama Murciano muhteşem.
* Paella genellikle deniz ürünleri ile yapılan ama tavuk, et, sucuk, salam, av eti gibi hertürlü malzemenin de konulabildiği İspanyollara özgü bir tür safranlı (her zaman safranlı olmayabiliyor) pilav.

Murciano ara sokaklarda hafifçe de ıssız sayılabilecek bir noktada. Öğle yemeği için elimizde adres ilerlerken neredeyse vazgeçip geri dönüyorduk ki Murciano yu gördük. Dapdaracık bir cephesi var. Camından içeri baktık bir masa görünüyor, yani pek cazip bir görüntü değil. Ama gözümüzü karartıp girdik. Çok kibar bir garson karşıladı ve biz arka bölüme doğru ilerlerken bize randevumuz olup olmadığını sordu. Yaklaşık 5 – 6 masa var fakat hepsi boştu. Olmadığını söyleyince kağıtları karıştırdı, notlara baktı ve bizi kibarca boş masalardan birine yerleştirdi. Menüden hemen deniz ürünlü paella’larımızı sipariş ettik. Şarap tercihini kendisine bıraktık. Önden ise közlenmiş kırmızı biber üzerine morina sipariş ettik.

Hemen sıcacık ekmek ile nefis rayihalı bir zeytinyağı geldi. Hemen yanında ise una bulanarak kızartılmış kabak dilimleri geldi. İspanyada bu tapas çok yapılıyor ve güzel. Bizde de yapılagelen bir mezedir aslında.
Bu sırada ise masaların tamamı dolmuştu. Hatta alt katta, tuvaletin önündeki 2 masa bile dolmuştu. Zira İspanyollar öğle yemeklerini bizden daha geç saatte (14 – 15 gibi) yiyorlar.
Ardından da siparişimiz köz kırmızı biber üzeri Morina balığı geldi. Gayet lezizdi.

Bu arada bu küçük tesisin, küçük mutfağına girdim. Bu nefis lezzetleri çok sevimli bir ikili yapıyordu. Tabii ki anlayamadığım bir şekilde İspanyolca olarak nasıl paella yaptıklarını anlattılar ;)
Ve Paella larımız beklemeye başladık. Ve ardından koca bir paella tavası içinde paellamız geldi. Bir tepsi iki kişilikmiş ama gerçekten çok büyüktü. Garsonumuz hemen ardından bir tepsi daha yapılmakta olduğunu ve birazdan geleceğini söyledi. Pirinçleri tam kıvamında pişmiş ve içeriği nefis bir paella idi. İçerisindeki balık, jumbo karides ve kum midyeleri harika idi. Gövdeli bir güneydoğu İspanya şarabı eşliğinde hızla tükettik.

Eğer Madrid’deyseniz bu restaurant’ı hararetle denemenizi öneririm. Boşverin başka ‘Paella’ları. Buranın fiyatları bayağı yüksek. Adam başı 24 Euro sadece Paella için ödedik. Ama bir tava 4 kişi için kesinlikle yeterli. Biz bilemedik bu kadar büyük olabileceğini. Yani dört kişi için, iki kişilik sipariş gayet yeterli.
Adresi ise;
Calle Tres Peces 20
Anton Martin Metro istasyonuna yakın
Rezervasyon yaptırmanızda fayda var.
Telefonu: 91 528 83 09


Yayımlandı

kategorisi

, , ,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir