Orkide Pastanesi – Gaziantep





Gaziantep’te sadece bir gece konaklayacağımızdan, sabah kahvaltımızın özel olmasını planladık. Bir çok kaynak bize Orkide Pastanesini gösteriyordu. Biz de sabah kahvaltımızı konaklamakta olduğumuz Anadolu Evleri yerine, Orkide Pastanesi için planladık. Sabah grubumuzun büyük bir kısmı Metanet‘ten sonra, diğer bölümü ise direkt olarak Orkideye geldi.

Orkide pek hayal ettiğimiz gibi bir yer değil. Büyük şehirlerde rastlayabileceğiniz temiz ve büyük bir pastane.

Garsonumuz sipariş alırken okuduğumuz kaynaklardaki Semsek Böreği, Su Böreği ve Yöresel Serpme kahvaltı istedik. Gelen kahvaltılıklar ise gene herhangi bir temiz kahvaltıcıdan farklı değildi. Gelen serpme kahvaltının içinde sumaklı soğan ve salçalı kıyma vardı. Ne olduğunu sorduğumuzda, garsonumuz kahvaltıdaki yöresel ürünlerin bunlar olduğunu söyledi. Semsek Böreği içindeki Antep peyniriyle kahvaltıdaki değişik ve lezzetli tek üründü.

Su böreği ise çok çok sıradandı. Ve yerken de Vedat Milor’a bin ah ettik.

Bunun yerine çarşı içindeki fırından sıcak pide alıp, arasına tereyağ ve tulumu basıp Tarihi Kır Kahvesinde çay eşliğinde yemek kesinlikle daha iyi fikirdi.

Üzerine yediğimiz Katmer ise gayet lezizdi.


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“Orkide Pastanesi – Gaziantep” için 2 cevap

  1. tatlıcı avatarı

    çok güzel bir pastane.

  2. Jihad Azmuddin avatarı
    Jihad Azmuddin

    Orkide’nin katmeri mühteşem yeşillik! Bildiğimiz katmer sabahlık bi lezzeti ama burda her saat ta bulunur. En sevdiğim Katmercilerden biri onlar ya da Zekerya Usta Katmerci Halep Çarşısında Tahmis Kahvesi Cıvarında diyelim. Onların da farkı var, daha ince ama kaymagı bol.
    Simdi sizler bigünde ikiside yiyebilirsiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir