Adalılar Izgara – Milas

Her Bodrum dönüşünde uğramadan geçemediğimiz Adalılar ızgara salonu ve Ercan bey. O pamuk gibi ciğer ve evde bile bu lezzette yapamadığımız köfte ve Ercan beyin o mütevazi hali bizi buraya çeken. Sadece o bozulmamış Milas ve çarşısı için bile uğramaya değer.

Genellikle tatilde arkadaşlarımızı da ikna edip Bodrum dönüşlerinde Adalılara gideriz. Hiç bilmeyenler Milasın o dapdaracık sokaklarında ilerlerken içlerinden “offf nerden geldik buraya” diye mızırdanmaya başlarlarki Adalılara varılır. Vardıklarında ise daha büyük şok; Adalılar denen yer toplam 10 m2 lik 2 masa içerde, 2 masada dışarda bir lokanta.

Genelde bir masa etrafına 5-6 kişi oturulur. Hem köfte hem de o pamuk gibi ciğerden yanında piyaz ile yenir, açık ayrandan (sakın kapalı ayran istemeyin, açık ayranı mutlaka deneyin) adam başı bir büyük şişe içilir.

Bir kaç ufak not; Ercan bey bütün malzemeyi aynı gün bitecek şekilde sipariş ettiğinden saat 15:00 sularında herşey bitiyor. Telefon etmeden sakın gitmeyin. Ben en sonunda Adalıların telefonunu mobil telefonuma kaydettim. 0 252 512 28 12


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Yorumlar

“Adalılar Izgara – Milas” için bir cevap

  1. gamze avatarı
    gamze

    yolunuz bursaya düşerse gidin böyle yerleri hep yazarım nilüferde NEŞHUR BURSA PİDELİ TAVA CİĞERCİSİ belkıs ablanın yeri diye tanınıyor beni götürdüler ben şimdiye kadar hiç ciğer yememişim inanın lokum gibi özel marineli,özel soslu bol ikramlı ikram nemi önden nefis bir bulgur pilavı sonra ciğeri yediktan sonra un helvası ve çok hijyen herkes tarif istiyor edemem ama tlf aldım vereyim 0224/2422205 muhakkak uğreyın nedemek istediğimi anlarsınız helal olsun belkıs ablaya.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir