Princi – Londra





2012’nin son günlerinde 3 gün için yaptığımız Londra gezisini bu kez gastronomi ağırlıklı olarak planladık. Ve bu kısa gezimizde çoğunlukla Soho, China Town, Camden, Nothing Hill üzerine yoğunlaşıyoruz. Zira bu bölgeler gastronomi açısından çok zengin.

İlk yazmak istediğim yer, en çok vakit geçirdiğimiz Soho’dan; Princi. Princi klasik bir İtalyan Pizzacısı ve Fırını. Muhteşem pizzaları, atıştırmalıkları ve kekleri var. Bizler Soho’daki bu mekana şimdilik sabah kahvaltısı için gidiyoruz. Kapıya yakın servis görevlisi “Buon Giorno” ile bizleri karşılıyor. İçeriden gelen nefis ekmek ve kahve kokuları ile de hemen İtalyan havasına giriyoruz.

Daha girer girmez mekan sizi çarpıyor. Bu dingin mekanın sağ tarafına boylu boyunca akan çeşmeler silsilesi yerleştirilmiş. Son derece dinlendirici bir su sesi var. Oldukça büyük bir mekan. Solda ise bir odun fırını var. Orta bölümdeki pirinç uzun masalarda keyifle sabah gazeteleri okunuyor, günün ilk e-postaları kontrol ediliyor ve bir yandan da kahvaltı yapılıyor.

Bizler kahvaltımız için kruvasan, zeytinli baget, peynirli-ıspanaklı börek, zeytinli ve kurutulmuş domatesli ekmek, roka-bacon ve mozarellalı sandviç ve çay tercihi ile başlıyoruz.

Finalde puddingli yumurtalı ekmek tatlısı ile bitiriyoruz.

Her türlü yumurta ve omlet çeşidi de var. Yada kahvaltı menüleri var. Yani mutlaka damak zevkinize uygun birşeyler var. Özellikle ekşi mayalı zeytinli baget enfes.

Son derece doyurucu ve lezzetli bu menü ile üçümüz yaklaşık 20 Sterlin ödüyoruz.

Bu hesaplı ve şık Soho Pizzacı ve kahvaltıcısını mutlaka tavsiye ediyoruz.
Fakat öğle saatlerinde kapısında kuyruk oluyormuş aklınızda olsun.

www.princi.com


yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir