Kalpazankaya Restaurant – Burgazada





Kalpazankaya restaurant, Burgazada’nın güneybatısında yeralan Kalpazankaya burnunun hemen sırtlarında yeralmaktadır. İskeleden sonra yaklaşık 3 kilometrelik harika bir yürüyüşle ya da ondan daha da güzel bir fayton sefasıyla (20 ytl) ulaşabilirsiniz. Burgazada, Heybeli ya da Büyükada gibi değil, daha nüfus yapısı pek değişmemiş. Halen yıllar öncesinin izlerini taşıyor. Yaşlı nüfusun giyimi, konuşma şekli hiç değişmemiş. Zaten pekte genç nüfüs yok.

Adanın yaklaşık %20 lik bölümünde yerleşim var ve yerleşim tamamen iskele çevresinde yoğunlaşmış. Kalpazankaya ise bu yerleşime tam zıt istikamette bulunmakta. Yani sessiz ve dingin tam çam ormanları içinde bir bölgede. Tam altında bölgeye ismini veren kalpazankaya ve plajı bulunmakta. İstenirse buraya tekne ile yanaşmak için mini bir iskele de var. Restaurantta oturduğunuzda tam karşınıza 1960 ihtilali ile o hüzünlü 3 idam kararının alındığı Yassıada gelmekte.

Restaurant’a girer girmez o salaş masa ve sandalyelerin üzerinde, cumartesi için zeytinyağlı dolma sarmakta olan iki hanımefediye kolay gelsin dileklerinde bulunup, manzaralı bir masaya yerleşiyoruz. Zaten manzarası olamayan bir masa yok gibi ama. Oturur oturmaz etrafınızı serçeler çeviriyor. Masaya hemen konan su ve ekmek ardından, daha siparişlerimizi bile veremeden serçelerin beslenme saatine geçiyoruz. Belli ki hepsi insana çok alışık. Bir süre sonra serçeler masa üzerine müdahil olmaya başlıyorlar ve biraz daha ileri giderek avcunuzdan ekmekleri toparlıyorlar.

Batur oturur oturmaz abi, abi diyerek servis görevlisini çağırıyor ve siparişini söylüyor; “Bana tandır lütfen”. Fakat acı gerçekle karşılaşıyor, tandır hafta sonları oluyormuş. Genelde siparişler köfte ve istarvit tava üzerinde yoğunlaşıyor. Güzel çoban salatalar ve yoğurtlu çıtır çıtır semiz otları yemek öncesi mideye indiriliyor.

Köfteler gerçekten çok leziz, iri, son derece pişkin ve içi sulu. Patatesler ise kuru ve fazlasıyla yağı çekmiş.

İstarvit ise taptaze iyi kızartılmış ve güzel bir sunuşla hazırlanmış.

Hepsinin üzerine ise son derece lezzetli sufleler geliyor.

Belki haftaiçi olmasından kaynaklı, servis görevlileri pek bir ilgisizler. Ben yemek üzerine çay yaptırmayı beceremiyorum. Halbuki içeride çalışanlar demli çaylarını içmekteler. Meğer sadece çalışanlar için çay yapmışlar ve bitmiş. Fakat olaya Selda el koyunca çay demlenmesini sağlıyor.

Tuvaletler bu salaş mekan ile çok ilgisiz olarak tertemiz.
Sekiz kişi yaklaşık 190 ytl hesap ödüyoruz (23 ytl/kişi).


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“Kalpazankaya Restaurant – Burgazada” için 54 cevap

  1. ismail bucal avatarı

    merhaba,
    restoranımda keyifli birgün geçirdiğiniz ve yemeklerimizi beğendiğinize sevindim. kasım ve nisan ayları arası sadece haftasonları açığız fakat nisan itibarıyla açık olacağız güzel bie bahar günü tekrar beklerim sizleri…

  2. gupse mutlu avatarı
    gupse mutlu

    sn.yetkili,
    selamlar!
    restaurant’ininizi ilk kez ayhan sicimoglu’nun programinda gordum ve tanidim.
    sabirsizlikla mayis ayini bekliyorum. esimle birlikte, mutlaka gelip meshur tandirinizdan yemek istiyoruz. yanlis hatirlamiyorsam tandir yalnizca carsamba ve haftasonlari servis ediliyor denmisti. saniyorum haftasonlari epey kalabalik oluyorsunuzdur ama ne yapalim baska caremiz yok,katlanacagiz. :))
    gorusmek uzere………
    gupse ve mehmet ali mutlu

  3. aylin avatarı
    aylin

    Merhaba, restaurantınızda sunulan menü gerçekten iyi, ancak servis bir felaket..
    Siparişlerimiz yanlış geldi .. kırmızı şarap istedik beyaz geldi, efe rakı istedik başka bir marka geldi… 5 çeşit meze tabağı 10 ar dk arayla masaya kondu hepsi bir servis edilmedi..
    Hesap istedik, 20 dk bekledik… bir kaç kez üstelememize rağmen hesap bir türlü gelmeyince retsaurantın kasasının bulunduğu yere girip nerdeyse zorla hesap ödedik,, garsonlar gerçekten ilgisiz.. sadece meze ve içki aldık 4 kişi idik ve 140 tl hesap ödedik bana biraz pahalı geldi…
    Lavaboların temizliğine gösterdiğiniz ilgi için teşekkürü hak ediyorsunuz…
    sevgiler..

  4. ugur avatarı
    ugur

    2 kişi tandır,salata,içecek ne kadar tutar.Kız arkadasa rezil olmak istemiyorum.

  5. Bidoluhayat avatarı

    Ben de bu ara gitmeyi düşünüyorum. Umarım keyifli bir akşam geçiririm. Paylaşımınız için teşekkürler.

  6. murat akgül avatarı
    murat akgül

    YAZIK… ÇOK ÜZÜLDÜK!..
    Dün gece bir çılgınlık yapıp kadıköyden saat 19.30 vapuru ile Burgaz ada ya gidelim dedik. Yanımızda adaları ilk kez görecek izmirli misafirimizde vardı. Burgaz Aday a gidipte Kalpazankaya Restaurant ı görmemek olmazdı. Hatta amaç yemek ve bir iki duble rakıydı. Ancak vakit kısıtlı ve karınlar aç olduğu için öğretmen evinde yemeğimizi yedik. Kalpazankayada da kahvelerimizi içeriz dedik. Keşke demeseydik. Meğer restouranta kahve içilmezmiş. İçmek için yemek yemek gerekiyormuş. Hatta bu bilgileri azarlanırcasına almak çok acı oldu. Türkiyede ki işletmelerin sorunu bu ne yazık ki… Müşterisi çoğaldımı ters orantılı olarak ilgi alaka kötüleşiyor, hatta müşteri azarlanıyor. Bunu işletmenin yöneticilerinden saygı duyduğum bayanın vücut dilinden şeflere ‘aman gönderin gitsinler’ dercesine yaptığı harakteleri görmek beni daha da üzdü. Yazık ki yazık o kadar yolu yürüyüp gelen müşteri geri çevrilmez. sizin işletme tarzınızda sadece kahve sunumu olmayabilir. Ancak bunu daha düzgün bir şekilde dile getirebilirdiniz. Gelen kovulurcasına gönderilmez. Bu gün sadece kahve içmeye gelinir yarın( ki daha öncelerde olduğu gibi…) dört beş masa kapatılır yemek yenir. Ama birçok müşterinizi kaybettiğinizi söylemek isterim. Ben ve dostlarım bundan sonra asla restourantınıza uğramayız bile.
    Son olarak şefin bize söylediği son sözleri yazmak istiyorum. ‘kapıyı düzgün okursanız görürsünüz. RESTAURANT (yanlış telafuzla! ) yazıyor. Kahve içmek istiyosanız aşağıda kafeler var.’ deyip hışımla müşterilerle dolu olan masalara yönledi. Vakti zamanında ortaköyde çalışan şefimiz nasıl şef anlayamadım. neyse siz siz olun masalar doluyken kahve makinaları bozukken yemek yemeden kahve içmeye kalkmayın. Yemek yemiyorsanız dayağımız var tarzında bir uslüple karşılaşırsınız.

  7. sonay ertunga avatarı
    sonay ertunga

    yazık,
    güzelim mekanı görmek adanın temiz havasını solumak için uğradığmız kalpazankayada evet sadece vakit sıkıntısından dolayı kahve içmek için uğradığımız bu mekanda bir dövülmediğimiz kaldı .işletmeci olarak tanıtan şahıs herşeyi kendi bilircesine burası kahve içme yeri değil restaurant deyip bizi başından savdı. tavır ve uslup bir işletmeciye yakıştıramadım.çok müşterisi varmış yemek yerseniz sizede kahve servisi yaparız. denildi ve bizi elinin tersiyle kovarcasına kapıdaki yazıyı okursanız görürsünüz burası kahve içilen yer değil RESTAURANT deyip gitti. o beyefendiye seslenmek istiyorum restaurantında cafenin de ne olduğunu belki senden daha iyi biliyorum yaptığınız sadece terbiyesizlik. BELKİ BUGÜN KAHVE İÇER YARIN YEMEK YEMEYE GELİRDİK AMA SİZ NE YAPTINIZ KOVDUNUZ UNUTMAYINKİ ORAYA GELEN BİZLER GEZEN VE GÖREN ARKADAŞLARI OLAN KİŞİLERİZ. BANA BİRİ SORSUN EĞERKİ BİR TANE ARKADAŞIMI ORAYA GÖNDERİRSEM BENDE SİZİN GİBİ OLAYIM.yazıklar olsun böyle işletmecilik olmaz sen bu kafayla kazandığın paraları yemeye vaktin bile olmaz ey işletmeciii.

  8. baran çalıkıran avatarı
    baran çalıkıran

    evet yazık.
    dün gece evet murat,sonay,tuğba,aynur ve izmirden gelen misafirimiz tülayla birlikte ben de ordaydım ve feleket bişeydi gerçekten hayatımda böyle bir üslüpla karşılaşmadım ne demek ya burası kahve içilecek yer değil restaurant. biz bilmiyoruz sen bize öğretiyorsun ey yetkili veya kendini işletmeci sanan kişi biz bu yollardan geçerken gözümüz kapalı geçmedik neyin ne olduğunu nerde ne yapıldığını biliyoruz ama neyazıkkı sen gözünü kapalı dolaştın mekanın sahibi olmak işletmeci olmak herşeyi bilmen anlamına gelmez. neyse muratla sonay arkadaşıma katılıyorum bende dostlarıma ve arkadaşlarıma tasviye etmeyeceğim. buraya gelen akılsızlık eder..

  9. tülay bildirici avatarı
    tülay bildirici

    Burgaz adaya ilk kez gelmiştim. rüya gibi bir yer ,havası ,sakinliği … çok kısıtlı zamanda çok şey yapmaya çalışmıştık arkadaşlarım kalpazankayayı görmeden gitmek olmaz dediler zamanımızda o kadr dardı ki ;vapuru kaçırmamak için koşarak gittik adeta ;bu seferlik en azından bir görelim yemek yiyemezsekte bir kahve içeriz en azından onu bile çok hızlı içmemiz gerekecekti ama ne yazık ki burgaz adanın o muhteşem nezihliğine yakışmayacak bir uslupla karşılaşmak gerçekten üzdü,tabi ki kahve servisleri olmayabilir ,tabi ki vakitleri olmayabilir , ama güleryüz yeterdi ve samimi bir açıklama ,sarıyerde şef garsonlukta yaptım hiç böyle bir şey görmedim ,ve akıl öğretme biraz çiğ bir tutumda kaldı ki nolacak bilmesem restaurant’ta kahve içilmeyeceğini …. burgaz ada kusmuş resmen kalpazankayayı ,gerçektende kalpazanlık devam mı ediyor yoksa …HANi istanbul karmaşasında bir yer olsa yine bir derecede Burgaz’da olmadı böyle ..

  10. nagihan avatarı
    nagihan

    Adamızın diğer tüm restaurant’larında olduğu gibi
    Kalpazankaya restaurant(doğru telaffuz)’ında haftasonları doluluk oranlarının sınırları zorladığı zamanlardır.Sizinde belirttiğiniz gibi Kalpazankaya restaurant bir çay bahçesi değildir, kafe de değildir.Çay-kahve servisi yemek sonrası ikram olarak yapılmaktadır..Hafta içi yada yemek servisinin sakin olduğu anlarda elbetteki yardımcı oluruz.Personelimiz size yemeğimiz yoksa dayağımız var tarzında konuşmaz-konuşamaz.Yoğunluk- iş stresi- zamanla yarışma vb. den dolayı o an uslupta hata olmuş olabilir , bunu da hoşgörünüze bırakmak isterdim.Yemek servisi yapılırken o yoğunlukta , hafta içinden rezerve yapılmış masalara oturmak için ısrar edip (rezerve saati çok yakındı)illa kahve içicem şehir dışından misafirim var illa bu masaya oturucam diye ısrar ettiğinizde uygun bir dille olumsuz yanıt alırsınız.(Olay böyle ,bu şekilde oldu ben de oradaydım)Ancak olumsuz yanıt aldığınızda neden bu kadar büyüttüğünüzü, sırf restaurantın ismine zarar vermek için çeşitli sitelere aynı yazıyı copy-paste yaptığınızı anlamıyorum. Müşteri arttıkça ilgi alaka azalıyor demişsiniz
    Kalpazankayanın her geçen yıl müşteri kapasitesi 2-3 kat artıyor.
    bununla aynı oranda müşteri memnuniyetini arttırmaya çalışıyoruz
    elbette her işletmenin olduğu gibi bizlerinde hataları olacaktır
    ancak bunu bu şekilde değil o an işletme sahibiyle paylaşmanız
    daha uygun olurdu kanaatindeyim.
    Bu arada:
    – kahve makinamız evet o akşam arızalıydı,
    -bahsettiğiniz bayan annemdi.
    -kahve-çay iktramlarına bakan personel o akşam olmadığından
    annem 65 yaşına ve sağlık problemlerine aldırmadan çay-kahve
    servisine yardımcı olmaya çalışıyordu.Dışarıdan gelen kahve -çay taleplerine maalesef yanıt veremiyorduk.
    -Şef garsonumuz vakti zamanında Ortaköyde çalışmış olabilir belki 2 sene sonra başka bir restaurant’ın işletmecisi de olabilir.Ortaköyde çalışmış olması şef garson olmayacağı-olamayacağı manasına gelmez.
    -Her zaman sizi , ailenizi ve dostlarınızı ağırlamaktan zevk duyarız
    saygılar..

    Tülay hanım Burgazada Kalpazankaya’yı kusmuş – uslubu, restaurant işletmecisini, şef garsonu kibar olmamakla suçlayan bir şahsa özellikle bir bayana ne kadar yakışmış.

  11. fatma senay avatarı
    fatma senay

    ben tarafsız bir müşteri olarak yorumları okudum ve restaurant ı haksız buldum,kahve servisi yapmasalar bile ki bence yapmaları gerekirdi kibar davranmak zorundalar.Bu restauranta gitmeye karar vermiştim ama bu yorumlardan sonra bir kere daha düşündüm ve vazgeçtim umarım bu onlara bir ders olur ve potansiyel müşterilerine kibar davranmayı öğrenirler.

  12. nagihan avatarı
    nagihan

    Fatma hanım biz gayet kibar davranıp, usulunce cevabımızı verdik ama misafirlerimiz aynı anlayışı göstermeyip, hafta içinden rezerve edilmiş masalara oturmak için ısrar edip olumsuz yanıt alınca sitemkar ve tehditkar biçimde uzaklaşıp şimdi de aynı tavrı göstermekteler.Kaldıki bu olay pizza hut’a gidip ben döner istiyorum yada starbucks’a gidip ıhlamur servisi istemek demek gibi birşey. Biz kahve satmıyoruz- çay satmıyoruz’un neresi bu kadar kötü anlayamadım??? Her doktordan herkesin memnun kalmadığı gibi her mağazadan alışveriş yapan da aynı memnuniyeti göstermeyebilir.Hizmet sektöründe çalışan her kişi yada kurum olumlu yada olumsuz tepkiler alabilir.Gelip gelmemek sizin otoritenize bağlı, bu olay ve bu yorumlar restaurantımız tarihinde bir ilk ve bu şanssız olayın bir daha yaşanmayacağı garantisiyle sizleri her zaman mekanımızda ağırlamaktan memnunluk duyacağımızı belirtmek isterim.
    Saygı ve sevgilerimle

    1. Taylan avatarı
      Taylan

      Sizlerin ne mal olduğu 2010 yılından belliymiş zaten. Onca zaman geçmiş adam olamamış bi de üstüne müşteri dövmeye başlamışsınız.bir kaç kez gelip de ödediğim hesaplar boğazınızdan gelsin.

  13. esin avatarı
    esin

    Bir restaurant’a gidip sadece çay -kahve servisi talep etmek bence abesle iştigal etmekten başka bişey değildir.Eğer tabelada kafe-restaurant ibaresi varsa tabiik böyle bir talepde bulunabilirisiniz ama sadece restaurant yazıyorasa ben şahsen aklımdan bile geçirmem. Bizim burda da manzarası çok güzel bir ocakbaşı v ar
    gidip bana çay servisi açmalarını talep etmek hiç aklıma gelmedi denesem mi acaba:)

    Burgazada ve tabiiki Klapazan ne zaman İstanbuldan kaçmak istesem aklıma gelen tek yerdir. İşletme, yemekler, manzara ……. ne desem az kalır. Ramazan biter bitmez ordayım.

  14. Sibel Erenkis avatarı
    Sibel Erenkis

    Almanya’dan yaz tatili icin geldigim Istanbulda gittigim en guzel mekanlardan birisiydi, cok tesekkur ederim, nefis bir aile ortami.. sicacik, guleryuzlu insanlar. Seneye tekrar gelecegim, mutlulukla kalin
    Sibel-Aykut-Ceyda Erenkis

  15. Selda Atay avatarı
    Selda Atay

    Merhabalar
    Restorana gecen hafta geldik. Yemekler de, çalışanlar da harika… Istanbul’un neminden nefis bir kacamak yaptk ailecek. Atmosfer ve harika yemeklerinizin tadı damaklarımızda kaldı.

    Cocuklarım bu haftasonu tekrar gitmek istiyor. Bakalım, o güzel atmosfer icin tekrar geleceğiz.

    Tüm çalışanara o güzelim haftasonu için teşekkürler.
    Hep bu kalitede kalın, hiç bozulmayin.
    Namasteeee

  16. Mine Tanoğlu avatarı
    Mine Tanoğlu

    Misafirlerimi gururla ağırladığım bir işletmenin böylesi ucuz kelimelerle tanımlanması beni çok şaşırttı doğrusu…

    Siz ve misafiriniz Kalpazankaya’da “mutlaka”kahve içmeli diye,önceden rezerve edilen bir masayı illa işgal etme isteğinizi nasıl bir terbiye ve görgüye sığdırabildiniz acaba??Kibarca geri çevrilmeyi bu kadar abarmak,mızmızlanmak bir yana ;işletmeye,işletme sahibine yaptığınız hakaretleri bir de beddua ile süslemeniz(!) nasıl bir zihniyet ve şımarıklık içinde olduğunuzu gayet güzel ifade etmiş aslında.

    Restaurant işleyişine aykırı talep ve sipariş sonrası bilerek yaşattığınız gerginlik ve çevreye verdiğiniz rahatsızlığın hoşgörü ile karşılanması imkansızdır…Bir de bunun çalakalem anlatılması ve yazılması da art niyetten başka bir şey olamaz..Kaldı ki bunlar,orada yıllarca verilen kocaman emeğe küçücük bir gölge bile düşüremez..

    Nagihan Hanım,tüm kibarlığınız ve sükunetinizle olayı büyütmeme çabanızı tebrik ediyorum..Güleryüzünüze, harika yemekleriniz ve muhteşem manzaranıza misafir olmak için ben ,ailem ve arkadaşlarım en yakın zamanda yine oradayız..

  17. tuba avatarı
    tuba

    Ben de bir restaurantta çay kahve ikram edilmesinin beklenmesini son derece abes buldum hiç de böyle birşey görmedim tabi bilen va bilmeyen var demek ki. Görmemişse bilmiyorsa da söylenmeye çalışılmış ama anlayamamışlar.

    Vaktiniz kalmadıysa yemeği başka yerde yediğiniz için kalmadı demek ki. Yemeği ucuza getirelim öğretmenler evinde, çayı da manzaralı yerde içeriz mantığıyla gidip terslendiğiniz için hırslanmışsınız belli ve karalama kampanyası başlatmışsınız. Mekanın kapasitesi dolu ve rezerve masaya oturulmaya çalışılmış belli ki. Bir de üstüne üstlük haksız olduğunuz yerde burada yazdıklarınıza bakın. Hem suçlu hem güçlü.

    Kalpazankaya’ya defalarca gittim hep güleryüz gördüm hep lezzet gördüm hep keyif aldım. Şimdiye kadar bir kere hoşnut kalmadığım olmadı. Bu mekan herkesin gidip görmesi nefis yemeklerini tatması manzaranın keyfine varması gereken biryerdir. Herkese tavsiye ederim.

  18. canan avatarı
    canan

    Sayısız sefer gittiğim,gittiğimden fazla gün boyunca tadı damağımda,hatırası aklımda,verilen ilgiye gülen ifadem saatlerce yüzümde kalmış biri olarak,yeri çok zor doldurulur mekan,yemek ve ilgi yeridir Kalpazankaya Restaurant.İlginize,gülen yüzünüze,arada yüzümüzü güldüren sürpriz ikramlarınıza ve o yemeklerdeki muhteşem tadlara çok ama çok teşekkür ederim.Emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum.

  19. melike avatarı
    melike

    methini çok duydum ama henüz gitme fırsatım olmadı maalesef. ama aklıma hiç çay içmek için gitmek gelmemişti. hatta çok da komik geldi. özellikle de tv de kuyuda pişen etleri izlediğimde ilk gidilecek adres olarak hissetmiştim.
    her yerin bi adabı var. adı üstünde restaurant! cafe değil. ne kdar aç da olsam iştahımı oraya saklarım. amaç orda lezzeti almak. tabi doğayla beraber. ama ikisi bir bütün bence. o manzara yanında o tadlar. ama ben eminim ki rezerve edilmiş bi masaya ısrar etmesem yine de bana bi bardak çay gelirdi. uslubuyla istenirse tabi. en kısa zamanda ziyaretçiniz olacağım. zaten istanbul da yım. bi vapur yeter bana:)

  20. Christy McLean avatarı
    Christy McLean

    Googled the restaurant name, this page showed up, I hope I’m writing in the right spot.
    Loved… just L-O-V-E-D the food, and the guys who worked there were so friendly, they didnt even charge our tea and desert. Thanks for those delicious meals and friendly welcome. Hope seeing you guys back next summer . The schools are back in USA here but we will be back as soon we can next year. Hope the owner wont change
    A+ service, food, pricing and hospitality.. thanks a lot> Kalpazankaya Rest

  21. ismail b ucak avatarı

    merhabalar,
    en son noktayı işletmeci koysun istedim. durum şuduır ki:
    geldiğiniz gün haftasonu idi ve masaların tümüne yakını rezerve idi. tabiiki akşam rezerveleri olduğu için gelmelerine 1 saat kala rezerve masalara müşteri alınmamaktaydı. sizde bu ara saatte geldiğiniz için restoranı boş sandınız herhalde. fakat farkedemediginiz nagihan hanımın elinde bulunan rezerve listesiydi. bu hususa önemle dikkat etmenizi rica ederim. restoran dediğiniz gibi boş gözükmekte fakat rezerveler beklenmekteydi.
    bakkal ve marketler nasıl camlarına \ adres sormak yasaktır\ ibaresi koymakta mecbur kalıyorlarsa bizde \çay-kahve\ konusundan bir o kadar çok çektik ve usandık. bu konu umarım artık daha fazla netlik kazanmıştır ve sonuca ulaşılmıştır. teşekkürler

  22. deepsea avatarı
    deepsea

    Restaurant’i televzyonda gördüm ve bu ilkbahar ilk yağacağım iş ailemle bir hafta sonu yemeğe gitmekti. Ama yazılanları okuyunca hem şevkim kaçtı hem de bu restauranta soğdum. Bir müşteri , uzakdan gelmiş misafirleri ile ziyarete geliyor ve bir kahve içmek istedi diye hiç hak etmediği bir tavırla karşılaşıyor. Adı üstünde MÜŞTERİ yani velinimet. Masalar rezerve olabilir , o sıra kahve olmaz hepsini anlarım ama sanırım bir köşeye bir iki sandelye çekip soğuk bişeyler ikram etmek zor olmasa gerek. Bir – iki bardak kola koymak ne ahçının , ne 65 yaşındaki annenin , ne de mekan sahibinin çok değerli vaitlerini etkilemez.
    Işin en garipsediğim tarafı da mekan sahibinin , ukala , karnım tok sırtım pek , bana müşteri mi yok tavırları ile bu online platformda yorum yazması. Sadece bu platformda yazılmış yorumlardan , müşterilerin orda nasıl bir tavırla karşı karşıya kaldıklarını anlamak mümkün.
    Umarım yapmış olduğunuz hatanın farkındasınızdır ve bir an önce üzmüş olduğunuz müşterilerinizden özür dilersiniz. Yoksa bugün “her sene müşterim 2-3 kat artıyor” diyen siz , yarın bir kahve satabilmek için kapıda müşteri beklersiniz.

  23. serdar avatarı
    serdar

    Bugün cnn de gördüm yerinizi tandırınız harika görünüyordu. Fakat yukarıda yer alan konuşmalar nedeniyle kararsız kaldım. Ben müşteriye bu şekilde davranılmasından hoşlanmıyorum. Benimde başıma bu tarz şeyler geliyor. Tüm masalar boş rezerve deniyor. Oradaki boş masalardan birinde insanlar ağırlansa böyle kavga olmasa boş yere. Eğer masa sahiplerinin hepsi gelirse durumu anlatırsınız zaten misafirleri masaya yerleştirirken durumu izah edersiniz tüm masalar rezervli ama buyrun siz fakat müşterilerimiz geldiğinde sizi kaldırmak durumunda kalabiliriz demek çok da zor olmasa gerek zira bu anlaşılabilir bir şey. anlayışla karşılayacaklardır. zaten orada yarım saat 1 saat oturacaklardır kahve içmeye gelen insan saatlerce oturmaz orda. bence işletmeniz bu konuda yanlış karar vermiş.

    ayrıca bende şu her yaz müşteri sayımız 2-3 kat artıyor sözünüzü beğenmedim. sizin gibilere ihtiyacınız yok demeye geliyor söylediğiniz söz. bugün kahve içer yarın yemeğe gelir sonra başka arkadaşlarıyla gelir, müdavimi olur. kalp kırmışsınız.

  24. Selim Levi avatarı
    Selim Levi

    Ben de bu tartismada isletmeyi haksiz buldum. Ben yazlari Buyukada’yim. Arada yemege Burgaz’a gecer, ozellikle sahil seridindeki bir iki balikciyi pek severim. Uzun zamandir Kalpazankaya’ya gitmemistim. Bir aksam oraya gitsek diye konustuk bir iki arkadasimla, fakat bu yazilanlari gorunce bu fikirden vazgectim. Bu isletmenin calisanlari musteri memnuniyetinin musteriyi kapidan kovmaktan gectigini mi dusunuyorlar? Yazik, adalara hic yakismayan bir vaka bu. Bu sebeple eski bir adali olarak Kalpazankaya’ya gitmeme karari aldim.

  25. ceycey avatarı
    ceycey

    bayram tatili için Ankara’dan İstanbul’a gelen ailemi gezdirmek için işyerimden bir arkadaşıma öneri soruyordum. Kendisinin önerilerinden biri de Burgazada-Kalpazankaya Restaurant oldu. Mekanı Google’ladığımda karşıma bu site çıktı. Tüm yorumları okudum ve maalesef misafirlerimi götürmek isteyebileceğim bir yere benzemiyor. Evet, bir restoranda kahve içmek uygun düşmeyebilir, ancak misafirler ısrarcı davranmış bile olsalar, müşteri herzaman velinimettir. Uygun bir dille bunu anlatmak ve yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, masaların sahipleri gelene kadar (madem kahve servisi yok) bir soğuk içecek servisi yapmak gerekirdi. Bu misafirler de bir daha kahve içmeye gelmez ama arkadaşlarıyla yemek yemeye gelmeye devam ederlerdi. Hiç kabul edilemez olan ise, işletme sahibinin bu siteye yorum yaparkenki üslubu. Özellikle de “Ancak olumsuz yanıt aldığınızda neden bu kadar büyüttüğünüzü, sırf restaurantın ismine zarar vermek için çeşitli sitelere aynı yazıyı copy-paste yaptığınızı anlamıyorum. Müşteri arttıkça ilgi alaka azalıyor demişsiniz
    Kalpazankayanın her geçen yıl müşteri kapasitesi 2-3 kat artıyor” kısmı bir işletmeciye hiç ama hiç yakışmaz nitelikte. Şunu da unutmayın, insanlar servisinden ürünlerinden memnun kaldıkları bir yeri birkaç kişiye anlatırken, memnun kalmadıkları yerleri 10larca kişiye anlatıyorlar. Hele de İnternet ve bu gibi sitelerin varlığında bu rakam 100lerce 1000lerce kişiye ulaşıyor. Kalpazankaya Restaurant işletmecileri, ne yazık ki bu tavrınızla sizlerle hiç tanışmamış müşterileri şimdiden kaybediyorsunuz. Sizlere, birkaç ayınızı, Amerika’daki restoranları gezerek geçirmenizi tavsiye ederim, müşteri memnuniyetinin ne kadar önemli olduğunu çok yakından görme imkanınız olur. Ve sonrasında Kalpazankaya Restaurant’da müşterilerinize daha da iyi hizmet verebilmeniz dileğiyle.

  26. Emir Yerebasan avatarı
    Emir Yerebasan

    kavga etmeyin dotluk kardeşlik önemli.

  27. Şule Hekimoğlu avatarı
    Şule Hekimoğlu

    Evet güler yüzün ve nezaketin olmadığı yerler hem çok müşteri kaybeder hemde bir müddet sonra beti bereketi kalmaz oranın …çok yazık ve ayıp …..

  28. emre avatarı
    emre

    hayatım boyunca hep müşteri oldum hiç bir işletmem olmadı ama şimdi bir empati kurmaya çalıştım da; ben burgaz adada ormanın içinde denize nazır güzel bir işletme açıcam, iyi bir şeyler yapmış olacağım ki ortalama üstü bir müşteri sayım oluşacak, sonra 2-3 zıpçıktı gelcek, (5 liraya dünyayı satın alacağını sanan garsonlara falan tepeden bakan tipler vardır ya) biz sadece kahve içecez diye bi cümle kurcak sonra da ben onları kalabalıktan dolayı rez. edilmiş masaya oturtcam! ki böylesi bi kahve alıp 2 saat çöker masaya hiç de sıkılma utanma da olmadan. şunu deseler ben şunu da yapardım ” ya abi, abla bilioruz bura restaurant ama 5 dk bi kahve sigara yapsak da kalksak sıkıntı olur mu?” ben kahve parası marası da almam öylesinden ama geçin allah aşkına şu müşteri daima haklıdır saçmalığını biraz da karşınızdakini düşünün.

  29. cemre avatarı

    Geçtiğimiz son bahar aynı olayı dört arkadaş bizde yaşadık. İstanbul’un dört bir yanından toplanıp gelmiştik. Hepimizde meslek sahibi, çalışan insanlarız. Hafta sonu tatilimizin bir gününü adada geçirmek, ordanda Kalpazankaya’da ki restaurantda yemek yemek istemiştik. Bizim ki çay içmek olmadığı halde aynı davranışa maruz kaldık. Çay isteği olsa ne olur? Starbucks’da ıhlamurdan bahsetmişler. Starbucks’da gün içerisinde açık olduğu sürece hiçbirşey yiyip, içmeden oturmanız mümkün. İşletmecilik budur. Gelen müşteri misafirdir, geri çevrilmez. Oraya kadar gelip de çay içmek isteyen insanlar o mekana değer verdikleri için gelmişler. Bu insanları içeri almamak değil bu insanlardan hesap dahi alınmaz. Müşteri velinimetimizdir denir. Öyle değil mi? Adada sürekli yokuş tırmanarak gidip, terin suyun içine battığımız meşhur mekan bize de aynı davranışı sergilendi. Çok tesadüfi oldu bu yazıları okumam. Netde adada bir adres sorgularken kendimi bu yazıların içerisinde buldum. Aynı şeyleri yaşayan birilerinin olması ve de işletmenin hala zeytinyağ gibi suyun üzerine çıkması çok üzdü beni. Çay içmek isteyen müşterilere yapılan davranışların, biz yemeğe gitmek için de aynısı sergilendi. Bu müessesenin bir işletme sorununun olduğu aşikar. Çayı yemeği yok adadaki azınlığa değil de bize vize gerekiyor sanırım.

  30. atilla avatarı
    atilla

    Istanbul un mevcudu malesef belirli sayıda olan özel konumlu restoranlara (restaurant türkçe değildir) yeterli olmuyor. Özellikle de haftasonları adeta bu yerlere akın ediliyor. Ve malesef sabırsız ve ısrarcı yapımız ,alınan hizmetleri beğenmez hale getiriyor. Bazen empati yapmak en doğruyu ulaşmada bize yardımcı olur. Elbette böylesine restoranların en yoğun saatlerinde sadece rezerve masaya oturup çay kahve ısmarlamak makul olmamakla beraber, bu işletmenin veya Istanbul un bu durumunu bilmeyen misafirlere de durumun daha hoş bir şekilde izah edilmesi uygun olurdu.
    Bende yılda 1-2 kez gittiğim ve servisin yoğun olduğunu bildiğim içinde yemek saatlerimi daha makul zamanlara ayarlayıp bu durumun o güzel atmosferi bozmamasına dikkat ediyorum.

    Büyükadalı arakadaş sende bilirsin ki ayayorginin tepesindeki restoranda aynı yoğunluk olur birde self servis yemek alabilmek için dakikalarca ayakta sıra bekler ve sana ne kalırsa onu yemek zorunda kalırsın. Böylelikle önemli olan nefret tohumları ekmek değil, mekanların ve müşterilerin kıymetini bilmek gerekir. Yarına akşam gidip burada yemek yiyip size yorumlarımı yazacağım

  31. Firat Ugurgursoy avatarı
    Firat Ugurgursoy

    Kafe olmayan bir mekana gidip masaları boş gördüğü için istediği masada kahve içme talebini gayet görgüsüzce ve aralarında anlaşıp her siteye sırayla yazan bu grup, kendi görgüsüzlüklerine layık davranışı görmeyip, kibarca reddedilmeyi hala üzerlerinden atamamışlar. Mekan işletmecilerinin cevaplarını okuyorum burada, hala nezaketi bırakmamakta direniyorlar. Eğer kendileri o masalardan birisine rezervasyon yaptırmış olsalar ve geldiklerinde bir grubun kahve içtiklerini görseler garsondan “ama şehir dışından misafirleri varmış, birer kahve içip kalkacaklar,” cevabını duymuş olsalardı aynı üslupla bu kez bu durumdan şikayet edeceklerdi, ancak işte o zaman haklı olacaklardı. Mekanlar kaliteli olsun tamam da müşteri de kaliteli olsun. Tam yavuz hırsız evsahibini bastırır durumu olmuş. Nerede nasıl davranacağını, hangi işletmeden hangi hizmeti beklemesi gerektiğini idrak edemeyecek kapasitedeki görgüsüzlerin sistemli karalamaları dönüp suratlarına çarpar sonunda. Mekan sahiplerini nezaketlerinden ötürü tebrik ediyorum, nerede nasıl davranacağını bilmeyen görgüsüzlerin girmemesi orayı tercih etmem için bir neden daha oldu bana.

    1. Taylan avatarı
      Taylan

      Kardeş bu hafta sonu da git, adisyona gözatmak isteyip sopayı ye bakalım ne yazacaksın o zaman?

  32. ismail bucak avatarı
    ismail bucak

    Kalpazankaya Restoran işletmecisi İsmail Bucak’tır. işletme sahibi olarak sadece ismim altında yazılan yorumlardan sorumluyum. işletme sahibi olarak benim ağzımdan çıkanları eleştirirseniz sevinirim.

  33. Tuncay avatarı
    Tuncay

    Açıkcası bu yorumları okuduktan sonra benim planımdaki bir kalpazankaya ziyaretini maalesef iptal ettim. Daha önce hiç gitmediğim bir yerdi ama manzarası övülüyordu ancak bu tip davranışlar için paranla rezil olmak ibaresi demektir. Hiç gerek yok. Daha önce Büyük ada daki işletmelerde aynı kabalıklara maruz kaldığım için genelde adalarda daki tüm işletmelerde bu kabalık, başıboşluk ve müşteriye saygısızlık var sanırım. en son büyükada yıldızlar cafede 3 dondurma için 40 tl hesap ödeyip birde fırça yiyince bunu çok daha iyi anlamıştım. bundan sonra ne adaya mecubur kalmadıkça gelirim ne de kalpazankaya restaurant gibi kendini birşey sanan işletmecilerle işim olur. varsın çok kazansın ama benden değil.

  34. Riza Kadiz avatarı
    Riza Kadiz

    Mekanın küçük bir iskelesi oldugu yazılmış.Yelkenli ile yanaşmak mümkünmü.?

  35. ismail bucak avatarı

    kalpazankaya restaurant işletmacisi ismail bucak olup, lütfen benim yazılarımı ve cevaplarımı eleştirin veya değerlendirin. teşekkürler.

  36. nergis demir avatarı
    nergis demir

    Haftasonuna rezervasyon yapmak için restaurantın telefon numarasına bakayım dedim ama tüm bu yorumları okuyunca gitmekten vazgeçtim. Ne manzara, ne de yemekler..artık müşteri memnuniyeti anlayışı olmayan bir yere hiç kimse para vermez diye düşünüyorum..hele ki günümüzde müşteri memnuniyeti anlayışı bu kadar gelişmiş ve servisin en az yemek lezzetikadar önem taşıdığı bir dönemde, müşteriye bu şekilde davranılması asla kabul edilemez..yazık, çok üzüldüm.

  37. Nihal avatarı
    Nihal

    Merhaba, açıkçası ben de ailemi haftasonu götürmek için telefon numarası ararken bu sayfaya denk düştüm. Bu kadar övgü alan bir işletmenin bu kadar gereksiz çay-kahve kavgasına düşmesi çok kötü. Nergis hanım gibi sanırım ben de gitmekten vazgeçeceğim çünkü anladığım kadarı ile ne yaşağacağımız sürpriz gibi..iyi günlerine düşersek herşey şahane olabilir ama ters bir anlarına denk gelirsek de burnumuzdan gelecek gibi!
    Uzun yıllardır iletişim sektöründe çalışan biri olarak işletme sahibi İsmail bey’e naçizane önerim böyle tek tek müşterilerinize cevap vermeye, negatif yorumlar yapmaya devam etmeyin. Siz ne kadar çok olumsuz yazarsanız bu sizin işletmenize olumsuz olarak döner. Bırakın müşterilerinizle didişmeyin, insanlar gelip görüp inansınlar neyin doğru neyin yanlış olduğuna. Yanlış bir iletişim stratejisi var ve eğer uzatırsanız bu işletmeye daha çok zarar verir.

  38. öner ER avatarı
    öner ER

    slm lar ismail ben ali GÜLER ustanın yegeni öner umarım işlerin güzel ve iyidir kardeşim.
    tesadüfen sitene baktım ve o kalkapazan kayanın güzelligi aklıma geldı bazı yorumlar gördum ve bu tür yorumların mutlaka olacagını düşünüyorum olumlu yada olumsuz önemlı olan senın düzgün ve güzel bir şekilde devam etmen kim ne düşünürse düşünsün kalpazan kaya yılların emegiyle buraya gelmiş bir restoran senınde buna sahıp çıkacagına inanıyorum kardesım sana hayırlı ve güzel işler dilerim benimde fırsatım olursa ins en kısa sürede gelmeyı düşünüyorum gürüşmek umudu ile

  39. ayse avatarı
    ayse

    Bu gereksiz uzayan eleştiriler için Kalpazankaya Restaruranta gitmiyorsanız bu tamamıyle sizin kaybınız olur. Eleştiri yapan kişileri tanıyorsanız yorum yapamayacağım fakat bende Kalpazankaya’ya giden bir müşteri olarak herhangi bir sorunla karşılaşmadığımı söylemek isterim. Restauranta sadece kahve içmeye gidip bu kadar uzun eleştiri yazan bir grubu fazla ciddiye almamak gerektiğini düşünüyorum.

  40. barış avatarı
    barış

    Merhabalar. Geçen hafta güzel bir bahar günü arkadaşımla Burgazada’daki Kalpazankaya Restaurant’a gittik. Çaışanlar gayet güleryüzlüydü, ben balık, arkadaşım köfte yedi ve yemeklerden çok memnun kaldık. Tuvaletler tertemizdi. Fiyatlar da gayet makuldu öyle bir güzel manzaralı bir mekan için. Restaurant formatında bir işletmeye gidip de çay-kahve sipariş etmek elbette uygun deği; hafta içi sakin bir günde eminim işletme sahipleri yardımcı olurlar ama haftasonu yoğun bir günde masayı işgal etmek elbette doğru değil. Maalesef bizim genellikle Türk insanı bir yere gittiği zaman orayı satın aldığını sanıp orda çalışanlara onların efendisi gibi davranmaya pek meraklıdır. O gün ordaki garsonların iş yoğunluğunu,koşturmalarını, yorgunlukarını umursamayıp kendi isteklerinin bir an önce olmasını isterler. Anlayış göstermez insanımız bu gibi durumlarda üstelik kibarca olumsuz bir yanıt aldığında da burnundan kıl aldırmaz, alınganlık gösterir sonra da karalamaya başlar. Burda yapıldığı gibi.
    Biz Kalpazankaya Restaurant’tan çok memnun kaldık herkese tavsiye ederim, hafta sonu gidip de bi çay kahve söylemeyin abesle iştigal bi durum çünkü bu. İşletmecilere karşı da lütfen biraz anlayış…

  41. fatma avatarı
    fatma

    merhaba,
    evlilik yıldönümü için eşim rezervasyon yaptırmıştı çok ama çok keyif aldık hem servisten hem yemeklerden hemde mazarasında kuşların sesinin yanı sıra çok hoş müzikler bize eşilk etti…
    önemlisi ayakta kalmamak için rezervasyon yaptırarak gitmek gerekiyor.
    tüm çalışannlarına teşekkür ederiz bundan sonra müdavinleriyiz :)

  42. Berk avatarı
    Berk

    – MÜŞTERİ DAİMA HAKLIDIR –

  43. Ersan Dereci avatarı
    Ersan Dereci

    25TL iskeleden çıkarken fayton ücreti bir de iniyorsunuz 25 Tl’de o eder 50 TL sadece 10 dakikaklık ulaşım parası sonuçmu hüsraannnnnn….Hayatımda gördüğüm en suratsız ve kaba garsonlar.Mezgit söyledim 1 saat sonra mezgitin olmadığını söylediler,istavrite dönüş yaptım,30 dakika sonra istavrit kalmadığını söylediler,kalamar falan zaten hikaye(beş para etmez) bir de üstüne güzel bir kazık hesap yani keşke gitmeseydim de param cebim de kalsaydı.
    Kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmem …

  44. Selçuk avatarı
    Selçuk

    ?????????? nedir bu, “ben müşteriyim, herzaman haklıyım, sadece çay da içerim 40 saatte boş boş otururum, işletmede bana eşşek gibi misafirperver davranır” ŞIMARIKLIĞI anlamadım gitti.. bu yaptıklarınız yazdıklarınız anlattıklarınızı sıkıysa gidin .. mesela kuzguncukta bir kahvehaneye oturun ve garsondan müren balığı yahnisi isteyin.. “yok kardeşim, biz balık satmıyos,, çay kaave var, balıkçı yanda” dediğinde, o kahvehaneyi de böyle bombalayacakmısınız.. her yerin bir kuralı vardır, her mekan belli kurallar çerçevesinde çalışır.. size uymuyorsa başka yere gidersiniz.. ama yok! bu genel KÖTÜLEME ARSIZLIK ve ŞIMARIKLIĞI toplumumuza acaip yeretmiş ve ciddi anlamda MEGALOMANYAKLARla dolmuş ortalık..

    Bu cuma ben arkadaşlarımı toparlayıp, yaklaşık bi 10 kişi rezervasyon yaptıracağım.. vakitli gidip manzaranın yemeklerin ve üstüne içeceğim KAHVE nin tadını çıkartıp, birde hatırı sayılır bir bahşiş bırakacağım.. daha gitmeden sevdim burayı ben.. prensipleri var ve ödün vermiyorlar.. budur!.

  45. Selçuk avatarı
    Selçuk

    Nagihan hanım, rezervasyonu yaptırdım ben şimdiden :) ve şimdiden teşekkürler daha yemeden tatmadan görmeden :)

  46. Barış Bildir avatarı
    Barış Bildir

    4 kişi yediğimiz yemeğe 10 TL KUVER ve %10 garsoniyer eklemeyi hak gören toztopragın üstünde en kalitesiz tabak , çatal, bıçak, sandalye, masa v.b hizmet veren müessese..

    300 tl hesap bu şekilde 340TL oluyor.. Avrupa’da ve genelde işletilen yöntemle bahşiş %7 %12 aralığında olabilir.

    yemek ücretiniz arttıkça bahşiş % ‘sini alta çekmek sizin seçiminiz olabilir.

    %10 dayatmak ayıptır.

  47. nurdan avatarı
    nurdan

    pazar günleri brunch oluyor mu?

  48. Johnny Walker avatarı
    Johnny Walker

    İşletmeci arkadaşa yazoyorum:

    Sakın moralinizi bozmayın. Bazı insanlar bu kadar terbiyesizliği yapıp bir de işletmeyi suçlamaya çoook meraklıdır. Madem adaya misafirinle geldin, madem o restaurant’ı gormeye değer buluyorsun o zaman bir zahmet(adı üstünde restaurant) rezervasyon yaptırıp ADAM gibi yemeğini yiyecek ve dostlarını ağırlayacaksın. Yeterli paran yoksa da uzaktan seyredeceksin. Ben ucuz biryerde yiyeyim sonra da orada kahve içeyim gibi bir şark kurnazlığı yapmaya kalkarsan herkes senin bu kurnazlığına nezaketle cevap veremeyebilir. Seninle aynı anda 50 adet müşteri gelse hepsi de çay kahve içip gideceğiz dese işletmeci bir tek seni mi alacak yoksa restaurant’ı kahvehaneye mi çevirecek?

  49. Ender Çetinkaya avatarı
    Ender Çetinkaya

    konu ne kadar da çok uzamış…biz mimar 30 kişi 1.5 sene önce geleneksel sınıf toplantımızı aralık ayında burgazada’da yaptık…yürüye yürüye, güle oynaya kalpazankaya restoran’a geldik…unutamadığımız bir gün geçirdik….her şey dört dörtlüktü…lokanta, servis, temizlik, yediklerimiz, içtiklerimiz…daha baştan da; “grup geldik ona göre haaaa” dediğimiz için de gayet makul bir hesap ödedik…ve aynı şekilde tekrar güle oynaya, söyleşe söyleşe; yokuş aşağı olduğu için de rahatça sahile döndük…herkese de tavsiye ettim, edecegim de…yahu ismail bey’ciğim keşke o şark kurnazı kişilere istedikleri kahveyi takdim etseydiniz bir şekilde konu da böyle uzamayacaktı…olmuş bir kere, sanırım siz de üzülmüşsünüzdür…ama aldırmayın; bu tür münferit olaylar sizi etkilemesin….kaliteyi düşürmeden devam….en yakın zamanda gelecegim…görüşmek üzere…

  50. zehra avatarı
    zehra

    bu saçma sapan, çay kahve muhabbetini çok gereksiz buluyorum. gerçekten şımarıklık. sanki burayı kötülemek için özel bir gurup gitmiş. veee tek tek burayı kötüleyen yazılar yazmış… tesadüfen okudum yazılanları. ben bursadan geldim. yarın kalpazankayaya gitmek için araştırma yapıyordum. ama bu kötü niyetli insanlar beni kamçıladı. özellikle gideceğim. eğer haklıysalar onlardan özür dileyeceğim. ama ben peşinen, işletmeyi kutluyorum. kuralları ve tavırları için. buranın kuralı buysa uyacaksın arkadaş. uymuyorsa bu kadar laf salatasına gerek yok. hoşçakalın, iyi niyetli olun.

  51. Meltem avatarı
    Meltem

    Bir hafta sonu gezmek ve bahsedilen muhteşem manzaranızda rakı balık yapmak istemiştim ancak hem fiyatlar için yazılan yazılardan hem de müşteri memnuniyetsizliğinden inanılmaz arada kaldım .

  52. Bülent Güney avatarı
    Bülent Güney

    İsmail Bey;
    Müessese ile ilgili ne yazık ki farklı bir yorum yada şikayette bulunacağım: Yıllardır, yaklaşık 35 yıldır, bildiğim ve aralıklı olarak gittiğim ve memnun kaldığım Kazankaya Restaurant’dan dün, yani 1 Mayıs’ta rezervasyonum olmadığı gerekçesiyle geri çevrildim. Moda’dan geldiğimi ve bu yaşımda iskeleden beri yürüyerek vardığım bir yerden bana cevap olarak oldukça müstehsi ve anlayışdan uzak bir şekilde, “Mersin’den gelenler de vardı, onlar da giremediler şeklinde adeta gerekçe olamayacak bir yaklaşım ile geri çevrilmek doğrusu bunca yıllık bir müesseseye hiç yakışmadı. Ayrıca muhatap olduğum hanımefendiye ne internet sitesinde ne de Burgazada iskelede bu yönde bir ilana rastlamadığımı söylediğimde “kapıda yazıyor” şeklinde adeta dalga geçercesine yakışıksız bir gerekçe gösterdi. Herhalde şaka yaptıklarını, İskeden Kalpazankaya’nın mesafesini ve buraya kadar yürüyerek gelen bir müşteri için bunun hiç de uygun olmayan bir gerekçe olduğunu kendilerine ifade ettim. Bu davranışı, belki tek başına olmam nedeniyle bırakacağım hesap bakımından ticari açıdan muteber bir müşteri olarak kabul edilmediğime yoruyorum. Ancak, burası halka mal olmuş bir müessese ise şayet, esas olan ticaretin itibarıdır, kemiyeti değil. Nacizane önerim de, en azından müşteri ile muhatap olan personelin daha çözüm odaklı ve anlayışlı bir zihniyetce yönetilmesi olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir