Kaburgacı Selim Amca

Aslen bir Suriye yemeği olan “Kaburga Dolması” ile Diyarbakır’da 1982’de işe başlayan Selim amca, gördüğü talep karşısında dayanamayıp İstanbul’da şubeleşmeye başlamış. Her şubenin mutfağında aileden birileri mutlaka bulunmakta. Bu yemekte kullanılan Oğlak eti Diyarbakır’dan gelmekte imiş.

Kaburga dolması diyince insanın aklına ağır bir yemek hissi gelmekte, ama öyle değil. Kaburga iç pilav ile doldurulup dikildikten sonra buharda pişmekte ve daha sonrada fırınlanmakta. Bu yüzden de yağ kokusu yok. Masaya iri bir tabakta gelen yemek garsonun mahir ellerinde kemiklerinden ve yağlarından arındırılmakta. Üzerine ise, kırmızı biberli et suyu gezdiriliyor ve size ise sadece bu leziz yemeği yemek kalıyor.

Mekanın diğer bir özel yemeği olarak sunulan haşlama içli köfte ise, beni içindeki baharatlar nedeniyle pek tatmin etmedi. Bir de sanırım haşlanıp dondurulmuş ve siparişe istinaden buharda ısıtılmakta. Zira içli köfte içinde yer yer soğuk kısımlar vardı.

Bumbar dolması ise ancak benim gibi bir gurman’ın yiyebileceği bir yemek. Yanında ayran ve nar ekşili salata iyi gidiyor. Bumbar, lezzetli ama herkeze de tavsiye etmem.

Ve finali üzeri tarçınlı irmik helvası ve çay ile yapıyorum.

Genelde temiz ve hijen bir görüntü veren mekanda yediklerim için 35 ytl hesap ödüyorum.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

“Kaburgacı Selim Amca” için 18 cevap

  1. teyzen teyfik avatarı

    Her seferinde, yazi sonunda derin bir ic cekip, yutkunuyorum. Icimden afiyet olsun, diye gecirmeyi de ihmal etmiyorum, derin nefesimi verirken.

    :)

    (Selim Amca`nin nerede oldugunu yazmayi unutmussunuz galiba bu sefer)

  2. HOROZ NURİ avatarı

    MILLETI DOLANDIRIP COCUKLARINI PIYASAYA SALIYORSUN COCUGUNUN DOLANDIRICILIK SOHRETI KABURGANIN USTUNU ORTTUYOR UTANMADAN REKLEMINI YAPIYORSUN BU NE HAYSIYETSIZLIK ONURUN VARMIS GIBI INTERNETTE REKLAM YAPIYORSUN UC KAGITTCI IST SUBELERININ BASINDA OLAN HALIM NAZLICAN OGLUN DEYILMI CEVAP VERSENE.

  3. asi çocuk avatarı

    ASİ ÇOCUK dan HOROZ NURİYE.CEVAP.SELİM AMCANIN OĞLU HALİM NAZLICANIN,SADECE DOSTLARINDAN ELDE ALDIĞI PARADAN DOLAYI MAHÇUBİYETİ VARDIR.BUNLARI TOPARLAYINCA MUTLAKA GİDERECEKTİR.BUNU YAZAN ŞAHSİYETSİZ,ŞEREFSİZ,MUTLAKA DOSTU DEĞİLDİR VE TEFECİLERDEN BİRİDİR.NEDEN TEFECİ OLUP OLMADIĞINI AÇIKLAMIYOR.TEFECİLERİN OLAN PARASININ TAMAMINA YAKINI ÖDENMİŞTİR.SELİM AMCA VE ÇOCUKLARI KİMSEYİ DOLANDIRMAMIŞTIR.ŞEREFSİZ HOROZ NURİ,HALİM NAZLICANA O PARAYI VERİR KEN NEYE GÜVENEREK VE HANGİ GAYEYLE VERDİN.BUNLARI NEDEN AÇIKLAMIYORSUN ŞEREFSİZ.SELİM AMCA VE ÇOCUKLARININ GÜNÜ GELDİĞİNDE PİYASAYA BİR KURUŞ BORCU KALMAYACAKTIR.TARİH KİMİN NAMUSLU VE ŞEREFSİZ OLDUĞUNU GÖSTERECEKTİR.MUTLAKA CENABİ ALLAHTAN DİLERİMKİ HAKSIZ PARA KİMSENİN ÇOCUĞUNDAN ÇIKMASIN.ÇÜNKÜ ONLARIN BİR GÜNAHI YOKTUR.SADECE MENFAHATSİZ PARA VEREN DOSTLARIMIZDAN,ÖZÜRDİLERİZ.ONLARA OLAN MAHÇUBİYETİMİZİ GİDERECEĞİZ.SAYGILAR.

  4. horoznuri avatarı
    horoznuri

    horoz nurıden asiye cevap sen onun avukatısın galiba onun saglam oldugunu savunuyorsun borclarına sadık oldugunu konuşuyorsun bu adamlar 5 seneder borç larını ödemiyorlar sen demi onlardansın da o kadar rahatsız oldun bunlara velden para verildi daha sonra kayıplara kariştılar iki senetleri avukatta 3 sana bişeyi ispat etmek zorunda kalırsan borc larını gel ode ispatın kıralını vereyım halim nazlıcan dedıyın hakkında tutuklama cıkarıldı borcundan dolayı .inanmıyorsan savcılıga gıtte sor .mahcubıyetinizi gidermenız sabırsızlıkla beklenıyor.giderde görelim .

  5. ihsan avatarı
    ihsan

    sevgili selim amca ailesi nedir bu ortalıkta dolaşan haberler bunlara bir çözüm üretin çünkü bende alacaklıyım ırak taki ortagınızdan nasıl ayrıldıgınızı biliyorum etilerdende ferdi cizrelioglunuda aksaraydaki cebrailide oglun ramazanın yaptıklarınıda mahir denilen o küçük züppeyide çok iyi tanıyorum ailenizin en efendisi çetin dir onuda harcadınız borçlarınızı verin yoksa d.bakırdaki kaburgacı selim babayıda ankaradaki çukurambardakınede istanbuldaki SBS YANİ SELİM BABA SOFRASINADA POLİSLERİ YOLLARIM. BENİ YANLIŞ ANLAMAYIN SAKIN SADECE HAKKIMI İSTİYORUM.banada hakaret ederseniz delil olarak verdiginiz cevapları savcılıga veririm ve gazetelere ve tüm diyarbakır halkına gerekirse ankara ve istanbuda sizi tanıyan herkese söylerim

  6. ömer avatarı

    ksa türizm lider kuruluş

  7. (şakir) avatarı

    hakkım ramazana (ramçoya)haram olsun

  8. ss-key avatarı
    ss-key

    neden şakir ramazan sana ne yaptıda böle diyosun :S

  9. ss-key avatarı
    ss-key

    bu arada ksa turizm lider kuruluş ne alaka :S anlamadım da :S

  10. ömer avatarı

    pardon abi sass lider kurluş hürmet ederim

  11. metehan karaca avatarı
    metehan karaca

    Bu yemeyi yiyen canına susamıştır..Resmen rus ruleti oynamak bu yemeği yemek..Birde üstüne tatlıdan bahsediyor adamlar ya..Yahu bu yemek çok ağır..Pankreas iltihabı,mide fesatı, kalp krizi,bağırsak tıkanması ve dalak yırtılması geçirmek içten değil..Bu ne ya? Özellikle 40 yaşının üstündekilere kesinlikle önermiyorum.

  12. horoz nuri avatarı
    horoz nuri

    halim beyin tutuklanmış olduğunu duyduk hayırlı uğurlu olsun şimdi üst üste yağmaya başlar herşey herkes hakettiğini buluor kulun bi hesabı varsa ALLAH INDA Bİ ADALETİ VAR BUKADAR KUL HAKKIYLA NE BU DÜNYADA NEDE AHİRETTE HUZUR VAR TABİ İNANAN İÇİN….

  13. horoz nuri avatarı
    horoz nuri

    asi çocuk tarih kimin şerefsiz namussuz olduğunu açıklamıştır…………

  14. takıcı avatarı
    takıcı

    bunlar gerçekse selim amca ismi silinir …. yazık ya yazık….

  15. btm avatarı
    btm

    :::::::::::::::::::::::::

  16. gönül2147 avatarı
    gönül2147

    Nazlıcan ailesi cok değerli ve çok asildirler, hiç kimseye borc takmazlar her zaman şerefleri ve namusları icin yasarlar.burada yazan kisiler sadece safsatadır.Halim de, ramazan da çetinde mahirde hepsi pırlanta gibi cocuklar, onlar selim amcanın evlatlarıdır, 5 kurus paraya tamah etmezler, bu böyle biline, ayrıca onları polislerle sindiremezsiniz, onlar polis dostudur.Burada yazılan adice sözlerde sahibine aittir.Hic kimseye eyvallahları olmaz onların adresi bellidir.Kime borcları varsa adam gibi adamdırlar öderler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir