Savoy Pastanesi – Cihangir

Cihangir’de Taksim İlkyardım hastanesinin karşı köşesinde, en kolay tarifle Zümrüt fotoğrafçısının hemen yanında yer alan bu pastane’nin geçmişi 1950’li yıllara dayanmakta. Şöhreti 1970’lerde hazırlamış olduğu kakao kaplı pastalarla edinen ve kalitesinden ödün vermeden günümüze dek süregelen pastane, halen iki katlı mekanında hızmet vermektedir. Bu pastaneyi eğer daha önce denemediyseniz önünden defalarca geçiyor ve farketmiyor olabilirsiniz. Ama eğer bir kez denediyseniz, yolunuzu değiştirip uğramaktan yüksünmezsiniz.

Bu öğlen Savoy’da klasikleşen, ve benimde favori pastam olan, günde 3 yada 4 sefer taze olarak satışa sunulan Milföy pastası denedim. Bu yenmesi en zor pastayı denenebilecek bir çok pastanede denemiştim. Savoy, milföy için şu anda vazgeçemediğim 2 pastaneden birisi. Bu kadar taze ve lezzetlisini bulmak mümkün değil. Eğer Milföy seviyorsanız yolunuzu Cihangir’e düşürüp Savoy’u mutlaka deneyiniz.

Eğer hava bugünkü gibi güneşli ise dışarıda oturup, tavşankanı çayınızı yudumlarken, Taksim İlkyardıma arkanızı dönerek sirenlerden sıyrılıp, Zümrüt fotoğrafçısına gelen Gelin-Damat’lara bakarak, Milföy pastanızı yiyebilirsiniz.

Önceki müşterilerden kalan kırıntıları ve sigara küllüğünden dökülen külleri üfleyerek masada bir miktar temizlik yaparak oturunuz. Hijenik poşet içinden çıkan çatal bıçak seti maalesef temizlik hissi yaratmaya yetmiyor. Milföy 5 ytl çay 50 ykr.


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir