Talin – Estonya





Çok çok güzel bir gemi seyahati sonunda, “Arşipelago” aralarından geçerek günün ilk ışıklarıyla Stokholm’dan Talin’e varıyoruz.

Talin Estonya’nın başkenti ve en büyük limanı. Muhteşem bir “Old Town”a sahip. Ortaçağ havası neredeyse tamamen korunmuş.

Meydanında bir çok eski tarihlerde kurulmuş restaurant, bar ve pastaneler var. Fakat bunların içinde biri var ki diğerlerinden çok farklı. “Olde Hansa

Olde Hansa tam bir ortaçağ restaurant’ı. Her yer mumlarla aydınlatılıyor. Tuvaletler dahil. Ve bu mekanın ilginç tuvaletlerini mutlaka görün. Taht gibi yekpare taştan oyulmuş. Sonrasında ise el yıkamak için musluk yok, çaydanlık benzeri hacıyatmaz gibi bir nesneyi hafif eğerek içindeki suyun akmasını sağlıyorsunuz. Garsonlar pagan rahipleri gibi giyinmiş. Yani restaurant’ta sizi o havaya sokacak her türlü ayrıntı düşünülmüş. Sanki “Back to the Future” filminden yanlışlıkla buraya düştünüz ve çok şey bildiğiniz için az sonra sizi alıp engizisyona götürecekler hissine kapılıyorsunuz.

Menü ise daha da ilginç. Av hayvanlarından Geyik, Ayı, Tavşan, Domuz aklıma gelenler. Neredeyse hepsini denedik. Ama bu arada Menünün ortaçağ stili gotik harflerle yazılı ve aydınlatmalarında sadece mum ile olduğunu hesaba katarak internet üzerinden vereceğiniz siparişi önceden çalışınız.

Tavşan fırınlanmış ve pişkin lezzetli fakat biraz sert.

Geyik bu bölgede çok kullanılıyor. Ve eti inanılmaz yumuşak ve lezzetli. Sanki bonfile gibi oluyor. Kanada ve Ren geyiği etleri çok popüler.

Ballı ve tarçınlı biraları çömlek kupalarda servis ediyorlar. Fiyatları ise çok astronomik değil. 3 kişi yaklaşık 90 – 100 euro civarında bir hesap ödedik.

Yani Talin’e geldiyseniz bu restaurantı mutlaka deneyin.

Güzel bir Çikolata ürünleri barı ‘Chocolats de Pierre’.

Belediye binası karşısında güzel bir pastane. http://www.kohvik.ee

2011 Temmuz gezimizden

 


Yayımlandı

kategorisi

, , ,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“Talin – Estonya” için bir cevap

  1. Sefa avatarı
    Sefa

    32 ülkede 160 civarı şehir-kasaba gezdim Tallinn gibi güzel bir yer görmedim.
    Rüya gibi bir şehir. La fontaine masallarındaki kasabalar gibi… Şirin mi şirin…
    İnsanlar çok kaliteli ve sıcak kanlı…
    Tallinn’i mutlaka görün… Herkese tavsiye ederim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir