İskele Balık – Çengelköy

İstanbul boğazının en güzel kıvrımında yer alan bu balıkçıya sadece manzarası için bile gidilir. Çengelköy vapur iskelesine bitişik bu mekan, Boğaz köprüsüne tam karşıdan bakmakta ve bu görüntü eşliğinde balık yemenin keyfi de bir başka.

Bu kez akşam üzeri daha güneş batmadan manzarayı yakalamak için Batur’u apar topar kurs’tan alıp Selda ile direkt burada buluştuk. Fakat manzaramızın yarısında iskeleye demirlemiş bir boğaz vapuru vardı. O da manzaraya bir güzellik katmasına rağmen olmamasını tercih ederdik.

Bu vapur yemeğimizin neredeyse sonuna dek bize eşlik etti. Ta ki tatlılara kadar. Tam tatlılarımız gelirken, halatlarını çözdü ve gürültülü bir şekilde iskeleden uzaklaşmaya başladı. Bu aynı bir tiyatro oyununda perdenin açılışına benziyordu. Zira vapur giderken o boğazın ve Boğaz köprüsünün ihtişamlı manzarası aynı bir tiyatro’nun dekorları gibi ortaya çıkıyordu. (Tabii Boğaz köprüsünün o iğrenç ışıklandırmasını saymazsak. Koskoca Sabancı kulelerinin de yanar dönerli bu alaturka zevk ile donatılması ise ayrı bir ironi)

İskele’nin o enfes lakerdası ile başladık. Balık pazarına ihanet etmek istemem ama daha güzel. Deniz börülcesi, kalamar, tereyağında karides ve bir kaç meze daha geldi. Hepsi de çok lezizdi, ya da biz manzaraya bakmaktan hipnotize olmuştuk.

Lagos şiş ve Barbun sipariş ettik. Lagos enfesti. Barbunları özellikle çok iri olmayanlarından sipariş etmiştik ama biraz koku vardı ve pek iyi pişirilmemişti.

Ortaya gelen taptaze sızma zeytinyağı ve limon ile hallenmiş roka dağı yediklerimiz ve içtiklerimizin yanında harika gidiyordu.

Üzerine dondurmalı irmik helvası ve sufle aldık. İrmik helvası çok lezizdi. Sufle ise lezzetli fakat pek alışmadığımız gibiydi. Dışının kekimsi yapısı iyiydi fakat içindeki çikolata çok sıvı kalmıştı. Ama lezzet açısından güzeldi.

Dikkat hesap çok pahalı balıkçılar sınıfına giriyor.

Not: Klasik olarak yaptığım, yediklerimizin fotoğraflarını çekemedim. İki sebebi vardı, birincisi yemeklere çok hızlı girdik, ikincisi ise aklıma geldiğinde arka masamızda tiyatro ve müzik dünyasının çok popüler bir çifti yemek yemekteydi, onları irrite etmek istemedim.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

“İskele Balık – Çengelköy” için bir cevap

  1. mine doğan avatarı
    mine doğan

    Manzara güzel ama,gitmek isteyenlere önce fiyat sormalarını tavsiye ederim.Menü gelmediği için,hiç tahmin etmediğiniz bir fiyatla karşılaşabilirsiniz.Buna hazırlıklı olun.Benden söylemesi..Ben pişman oldum gittiğime..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir