Güzelcehisar – Otağtepe

İstanbul boğazını, Anadolu hisarı sırtlarından kuşbakışı görüp, güzel bir çay içip yanında da güzel bir mozaik pasta yemek isterseniz; adres tek. Karşınızda Rumeli, altınızda Anadolu hisarı ve önünüzde sanki bir nehir gibi kıvrılarak uzayan İstanbul boğazı. Yabancı misafirlerimizi sürekli bu mekana götürürüz, genelde İstanbul’un diğer turistik yerlerine göre daima daha çok ilgi çeker.

Arefe günü Batur, Mertlere gidince bizde yarım günlük mesai ardından boşluğa düştük. Güzel havadan da faydalanıp Otağtepedeki Güzelcehisar Cafe – Restaurant’a gittik. Değişmezimiz olan mozaik pasta ve çaylarımızı sipariş ettik. Dışarıda başlayan keyif, havanın soğumasıyla birlikte panoramik manzaralı camlarıyla iç mekana taşındı.

Bu kez mozaik pastanın üzerindeki çikolata sosunu abartmışlardı. Zaten oldum olası o plastik şişelerden sıkılan erimiş sakız kıvamındaki çikolata soslarından haz etmemişimdir. Aman diyeyim mozaik pasta siparişi verirseniz, o güzelim ev pastasını çikolata sosuyla rezil etmelerine izin vermeyin.

Ben mozaik pastayı lüpletirken, Selda ise yarın, yani bayramın birinci günü için harita elinde planlar yapmaktaydı. www.yinedustukyollara.com

Balık, fast food ve hertürlü ızgara da olan tesiste fiyatlar yüksekçe. 1 Mozaik pasta ve 2 çay 15 ytl. Çocuk oyun alanı ve rahat bir otoparkı var. Otağtepe muhteşem çıkmazında.

1/8/2009 Düzeltme notu: O güzelim mozaik pasta artık yok, daha doğrusu mozaik pasta diye bisküvi, incir, kuru kayısı ne olduğunu çok iyi anlayamadığım bir dolgu malzemesiyle hazırlanmış bir şey geliyor. Hiç ama hiç yenesi bir şey değil.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

“Güzelcehisar – Otağtepe” için 4 cevap

  1. şule avatarı
    şule

    merhabalar

    düğümü burada yapmak istiyorum… bana yeriniz hakkında yaz düğünü veya kış için bilgi , gelebilecek kişi kapasitesi kısaca düğün organizasyonu fiyatlar hakkında bilgi verebilirmisiniz…

  2. augursa avatarı
    augursa

    Merhaba,
    Ağustos ayında yapmayı planladığımız 100-150 kişilik düğünümüz için mekanınızla ilgili bilgi almak istiyorum. Ne tür etkinlikler yapılıyor, menüler nedir ve fiyatları nelerdir, fiyatlara neler dahildir bilgi verirseniz sevinirim.
    İyi çalışmalar

  3. q avatarı

    burada soru soran varlık nasıl bir varlık

  4. g avatarı
    g

    sen de soru sormuş oldun ama q :))))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir